Николаевские голуби Краматорска

Понедельник, 29.04.2024, 14:08

Приветствую Вас Гость | RSS | Главная | Библиотека | Регистрация | Вход

Главная » Статьи » Содержание. Селекция

Правила перевезення тварин, птиці та інших вантажів, які підлягають державному ветеринарно-санітарному контролю Часть 4
     На  тварини  та  птицю,  що  ввозяться  з  країн  СНД,  після 
проведення  ветеринарного  контролю  на  супровідних  документах і
"Ветеринарных  свидетельствах"  лікар ветеринарної медицини пункту
держветсанконтролю ставить штамп "Вивантаження та митне оформлення
під прикордонним держветсанконтролем" та номерну гербову печатку і
підпис.   На   станції   призначення   митне   оформлення  вантажу
провадиться за наявності відповідних "Ветеринарных свидетельств".
 
     На  тварини  і  птицю,  що  експортуються до країн СНД, лікар 
пункту  держветсанконтролю за місцем відправлення вантажу оформляє
відповідні  "Ветеринарные  свидетельства". На прикордонній станції
лікар  прикордонного пункту держветсанконтролю після огляду тварин
(птиці) і перевірки супровідних документів проставляє на них штамп
"Вивіз дозволено" та номерну гербову печатку і підпис.
     2.28.  Огляд  держветсанконтролем  тварин  та птиці та видача 
ветеринарних  документів  повинні  здійснюватися у межах термінів,
установлених для митного огляду. У разі затримки вантажу понад цей
термін,  зумовленої  необхідністю  проведення ветеринарних заходів
(карантин,  щеплення тощо), пунктом держветсанконтролю складається
акт,  який додається до перевізних документів. Про строк і причину
затримки робиться відмітка в перевізних документах.
 
     2.29.  Про  кожний випадок виявлення хворих або підозрілих на 
захворювання  заразними хворобами тварин та птиці, невідповідності
даних,  указаних  у  ветеринарних  свідоцтвах,  або їх відсутності
ветеринарним  лікарем пункту держветсанконтролю складається акт за
участю  представника станції (у відповідних випадках і митниці), а
щодо    зазначених   тварин   та   птиці   вживаються   відповідні
ветеринарно-санітарні заходи.
          3. Перевезення інших вантажів, які підлягають 

                      ветеринарному контролю

     3.1. За умовами цього підрозділу Правил перевозяться вантажі,
зазначені в додатку 2.

     3.2.  На  станціях  навантаження,  вивантаження та сортування 
сировини   тваринного   походження,  у  залежності  від  кількості
вантажів,   що  приймаються,  видаються,  сортуються,  виділяються
окремі  склади, ізольовані відділення на складах, ізольовані місця
на  складах  або  майданчиках  з  огородженням їх суцільною стіною
висотою не нижче 2,5 м для тимчасового зберігання цих вантажів.
     3.3.   Для  зважування  та  переміщення  сировини  тваринного 
походження  всіх видів на станції виділяються окремі товарні ваги,
настили на них та окремі візки.
     Місця   для   приймання  та  зберігання  сировини  тваринного 
походження,  ваги,  настили  та візки повинні періодично підлягати
дезінфекції за вказівкою держветсанконтролю.
     3.4.   Люди,   зайняті   на   завантаженні,  вивантаженні  та 
сортуванні   дрібних  відправок  сировини  тваринного  походження,
повинні   працювати  в  захисному  спецодязі.  Використання  цього
спецодягу   для  роботи  з  іншими  вантажами  забороняється.  Для
зберігання вказаного спецодягу виділяються окремі шафи.
     3.5.  Забороняється  перевезення  разом  в  одному вагоні або 
контейнері:
     продуктів  та  харчової  сировини тваринного походження (крім 
консервів)  з  іншими  продуктами  харчування  (крім  консервів  у
стандартній  упаковці), технічною сировиною тваринного походження,
кормами   для   тварин,   фуражем,  пилоутворювальними  вантажами,
домашніми  речами,  тваринами, металевими виробами, фарбувальними,
пахучими,  випаровувальними  речовинами та вантажами для побутових
потреб;
     м'яса  з  рибою,  молоком  та молочними продуктами, яйцями та 
яєчними продуктами;
     охолодженого та остиглого м'яса з м'ясокопченостями;
     риби та рибопродуктів з іншими видами вантажів;
     свіжої  та  замороженої  риби  з копченою, в'яленою, солоною, 
маринованою тощо;
     мокросолоної шкіряної та хутрової сировини з іншою технічною 
сировиною тваринного походження.
     3.6. Шкіряна та хутрова сировина в прісносухому, сухосолоному
та  мокросолоному  стані  приймається до перевезення як вагонними,
так   і   дрібними  відправками  в  кипах  (пачках),  перев'язаних
хрестоподібно  міцними  мотузками. Мокросолона сировина також може
перевозитися  у  бочках та ящиках, які не протікають, а прісносуха
та сухосолона - у твердій або м'якій тарі.
     Кожна  пачка мокросолоної сировини має бути загорнута в шкуру 
шерстю  або міздрею назовні. Великі сухі шкури можуть перевозитися
складеними  вдвоє  по  довжині  або  згорнуті  без  перев'язування
мотузками.
     3.7.   Забороняється   перевезення   залізницею  шкіряної  та 
хутрової сировини навалом без упакування та в замороженому стані.
     3.8.  У  ветеринарних свідоцтвах на шкіряну, хутрову сировину 
та  хутро,  які  підлягають  дослідженню  на сибірку, повинно бути
відмічено,   що   при  дослідженні  вантажу  на  сибірку  отримано
негативний результат.
     3.9. Без  досліджень   на   сибірку   за   наявності   клейма 
встановленої   форми  допускаються  до  перевезення  шкури  коней,
великої та дрібної рогатої худоби,  ослів,  лошаків,  мулів, яків,
верблюдів,  оленів,  лосів,  диких  кіз  та  єнотоподібних  собак,
отримані від забою цих тварин на м'ясокомбінатах, бойнях, забійних
майданчиках  та  в інших місцях під наглядом держветсанконтролю, а
також   шкури   свиней  забійного  походження,  шкури  каракулевих
(смушкових) ягнят, кролів, собак, котів, зайців, ховрахів, тхорів,
білок, лисиць та інших хутрових м'ясоїдних тварин. У ветеринарному
свідоцтві  в цих випадках зазначається, що дана партія шкіряної та
хутрової сировини не підлягає дослідженню на сибірку.
      Шкури  свиней  забійного походження, шкури каракулевих ягнят, 
кролів,  собак,  котів, зайців, ховрахів, тхорів, білок, лисиць та
інших хутрових тварин не клеймуються.
     Шкури  свиней  невідомого  походження  підлягають клеймуванню 
після дослідження на сибірку.
     3.10.  Досліджена  на  сибірку  шкіряна  та  хутрова сировина 
повинна мати клеймо лабораторії, яка проводила дослідження.
     3.11. Перевезення  технічної  сировини  тваринного походження 
дрібними  відправками  провадиться  у  відповідності   до   Правил
перевезень  вантажів  дрібними  відправками,  затверджених наказом
Міністерства транспорту України від 20.08.2001 N 542 (
z0797-01  )
та зареєстрованих  у  Міністерстві  юстиції  України 10.09.2001 за
N 797/5988.  До перевезення у збірних вагонах в упакованому  стані
допускаються:  шкіряна та хутрова сировина,  хутро, вовна, щетина,
волос,  пір'я, пух, кишкова сировина, сечові міхури, роги, копита,
столові і ковбасні кістки, міздра та обрізки шкіряної сировини.
 
     3.12.  Вовна,  щетина,  волос, пір'я та пух, які перевозяться 
вагонними   відправками,   повинні  пред'являтися  до  перевезення
упакованими  в  м'яку  непроникну тару, а дрібними відправками - в
ящиках або в щільній м'якій тарі.
     У  ветеринарних свідоцтвах на перевезення вовни зазначається: 
вовна мита чи  немита та яким способом вона промивалася - холодним
чи  гарячим.  Кожна  кипа  вовни,  що відправляється з вовномийок,
повинна мати фабричне клеймо.
     3.13.  Кишки  сухі  та  сечові  міхури перевозяться в ящиках, 
корзинах  або  в  кипах,  загорнуті  в  щільну м'яку тару. Кишкова
сировина  сухосолона  та мокросолона перевозиться в міцних бочках,
що не протікають.
     Кишки,  пред'явлені  до  перевезення, повинні бути попередньо 
оброблені та ретельно очищені від внутрішнього вмісту.
      Сухі кишки та сечові міхури можна перевозити також у багажних 
вагонах.
     3.14.  Роги,  копита  та  кістки  приймаються  до перевезення 
тільки  очищеними від м'яких частин та бруду, ретельно висушеними.
Невисушені роги, копита та кістки до перевезення не приймаються.
     Столові  та  ковбасні кістки, а також роги та копита дрібними 
відправками   перевозяться   у   твердій   тарі   (ящики,  бочки).
Дозволяється  перевозити  роги,  копита, кістки навалом без тари у
власних та орендованих критих вагонах або контейнерах.
     Кістки сирі,  очищені від м'яких частин, у зимовий період при 
температурі вдень -5 град.  C та нижче перевозяться у замороженому
стані за умови згоди одержувача на таке перевезення.  У цьому разі
в  накладній  у  графі  "Заяви та відмітки відправника" відправник
повинен зробити відмітку "Перевезення сирих кісток у  замороженому
стані з одержувачем погоджено".
 
     У  ветеринарних свідоцтвах на перевезення кісток зазначається 
їхнє походження (столові, ковбасні, польові).
     Польові  кістки  та  копита  перед завантаженням обробляються 
освітленим   розчином   хлорного  вапна  та  висушуються,  про  що
зазначається  у ветеринарному свідоцтві. Забороняється перевезення
столових  та  ковбасних  кісток разом з польовими, польових кісток
дрібними  відправками,  завантаження  у  вагони  та вивантаження з
вагонів  польових  кісток,  а  також  зберігання  їх на станційних
складах та майданчиках. Завантаження та вивантаження цього вантажу
провадиться  у місцях, указаних держветсанконтролем, безпосередньо
з автотранспорту у вагони та з вагонів на автотранспорт.
     3.15.  Обрізки невичинених шкур перевозяться в сухому вигляді 
в мішках або в ящиках та коробках, перев'язаних мотузками.
 
     3.16.  Міздря у теплу пору року перевозиться в сухому стані в 

мішках або лантухах, а консервована вапняковим молоком - у бочках,
що не протікають.

Продолжение статьи...

Категория: Содержание. Селекция | Добавил: pigeons (05.11.2008)
Просмотров: 1345
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Меню сайта

Поиск по сайту

Категории раздела

Стандарты пород. Клубы голубеводов [67]
Особенности и стандарты пород. Клубы голубеводов.
Содержание. Селекция [69]
Советы по уходу и содержанию. Тренировка летных качеств. Селекционная работа. Генетика в голубеводстве
Ветеринарная помощь [38]
Болезни, лекарственные препараты, методики лечения.
Авторские статьи [82]
Истории из жизни голубеводов. Статьи о наболевшем.
Выставки [43]
Выставочные мероприятия в Украине и зарубежом
Зарубежные публикации [6]
Статьи и обзоры авторов из дальнего зарубежья.
Кулинарные тайны [21]
Рецепты блюд из мяса птиц

Форма входа

Наши друзья